Блоги → Перегляд
Мітки Діалоги

УЧИТЕЛЬ І УЧЕНЬ

Четвер, 13:34, 14.01.21

Рейтинг
8 0
Переглядів
390

0
0

ДІАЛОГИ

481

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, що являється причиною деградації людського суспільства?

УЧИТЕЛЬ. Причиною всіх падінь, які спостерігаються в людському суспільстві, є відхід від принципів Священних Писань, що являється великим гріхом. Тому матеріальні енергії Всевишного Господа постійно доставляють нам страждання трьох типів: у доброчинності, у пристрасті і в невігластві.

     Виконуючи священні приписи, людині необхідно піднятися хоча б до енергії доброчинності, перш, ніж їй відкриється шлях до усвідомлення Всевишнього. У противному разі вона залишиться під впливом енергій пристрасті та невігластва, які являються причиною демонічного життя. Ті, хто перебуває під впливом цих енергій з презирством ставляться до Священних Писань, до святих і, навіть, до Самого Бога. Вони не підкоряються вказівкам Духовного Учителя та нехтують настановами Писань. Слухаючи проповіді про Всевишнього Господа, демони залишаються байдужими, а також намагаються винайти свої власні способи «духовного розвитку». Це і є основні пороки людського суспільства, які призводять його до демонічного стану.

482

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, як називається людина, яка не дотримується священних приписів і та, яка їх дотримується?

УЧИТЕЛЬ. Перша називається асурою або демоном; друга – девою або напівбогом.

483

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, чому одні люди добрі, інші нейтральні, а треті – злі?

УЧИТЕЛЬ. Як згадувалося раніше, всі живі істоти перебувають під впливом трьох енергій матеріальної природи. Згідно з попередньою діяльністю, яка здійснювалася під впливом енергії доброчинності, пристрасті чи невігластва, вони наділяються відповідними природними якостями. Така взаємодія з різними енергіями матеріальної природи продовжується з незапам’ятних часів. Оскільки жива істота постійно зіштовхується з цими енергіями, то вона набуває відповідний склад розуму, в залежності від взаємодії з ними.

     Але природні якості людини можуть змінитися, якщо вона буде слухати та читати Священні Писання і жити у відповідності з їхніми настановами. У такий спосіб вона може поступово змінити своє становище та піднятися від невігластва до пристрасті, а від пристрасті до доброчинності.

484

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, як живій істоті не заблукати у цьому мінливому матеріальному світі?

УЧИТЕЛЬ. Хто з Богом, той не блукає, бо знає кінцеву мету свого життя.

485

УЧЕНЬ. Але ж матеріальний світ такий принадний: голубе небо, зелені луки, гори, річки, озера, моря… Не розумію, чому в Священних Писаннях він засуджується і порівнюється з пітьмою?

УЧИТЕЛЬ. Тому що існує щось значно краще, хоча й невидиме, ілюзорне для матеріального зору. Коли дитина мала, вона користується самокатом, коли трохи підросте – освоює велосипед, а коли стає дорослою – пересідає на автомобіль. Жива істота має зрозуміти, що, дійсно, якийсь час вона повинна користуватися самокатом, але це не єдиний засіб пересування. Так само і планета Земля не єдине місце для її проживання.

486

УЧЕНЬ. Тоді чому так важко повернутися у вищий Духовний Світ?

УЧИТЕЛЬ. Бо жива істота прагне якнайдовше залишатися на дитячому рівні, коли не потрібно думати та піклуватися про себе. Ось простий приклад. Сучасна наука встановила: щоб космічний корабель чи штучний супутник змогли повернутися з орбіти на Землю, їм потрібно своєчасно потрапити в дуже вузький коридор або щілину з нахилом лише в 2,5 градусів. Якщо розрахунок буде неточний, то апарат не потрапить у цей коридор і рекишетом від земної атмосфери буде відкинутий назад на навколоземну орбіту. І так може повторюватися до безкінечності. Тепер, Зореславе, сподіваюся, ти зрозумів, чому душі так важко повернутися у свою первинну Обитель, тим більше, коли вона не розуміє, що й до чого.

487

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, чи може сліпа віра сприяти піднесенню людини до рівня досконалості?

УЧИТЕЛЬ. Сліпа віра в Бога ні в доброчинності, ні в пристрасті, ні в невігластві не може сприяти піднесенню людини до рівня досконалості. Людина повинна уважно дивитися на навколишній світ, використовуючи розум та порівнючи свої уявлення з тим, що говориться про ті чи інші речі у Священних Писаннях. Лише оволодівши істинним знанням про світобудову, тіло, душу і Дух та про Самого Всевишнього, вона зможе досягти досконалості.

488

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, чи відрізняється чимось віра однієї людини від віри іншої людини?

УЧИТЕЛЬ. Кожна людина, ким би вона не була, носить у своєму серці ту чи іншу віру. І це залежить від того, під впливом якої матеріальної енергії вона діяла у своєму попередньому житті. Тому віра людини може перебувати або в доброчинності, або в пристрасті, або в невігластві. Таким чином, згідно зі своєю вірою вона веде відповідний образ життя, відповідно ставиться до матеріальних речей та спілкується з тими чи іншими людьми.

489

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, яка віра може зародитися в серці людини, яка перебуває під впливом енергії пристрасті і невігластва?

УЧИТЕЛЬ. Віра зароджується лише тоді, коли людина перебуває на стадії доброчинності. Ні на стадії пристрасті, ні на стадії невігластва віри, як такої, не існує. Таким чином, поки віра не перебуватиме під впливом енергії доброчинності, вона піддаватиметься оскверненню будь-якою іншою енергією матеріальної природи. Звідси постає віра в ідолів, кумирів або в якогось надуманого бога.

     Слід розуміти, якщо серце людини перебуває в доброчинності, то й віра її перебуває під впливом енергії доброчинності. Якщо серце людини перебуває у пристрасті, то й віра її – у пристрасті. А якщо серце людини – в невігластві, то й віра її також осквернена. Через те, що серце наше не зовсім чисте, ми зустрічаємо різні види релігійних принципів та релігійного поклоніння.

490

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, поясніть, кому конкретно поклоняються люди, які перебувають під впливом різних енергій природи?

УЧИТЕЛЬ. Взагалі, всі люди мають поклонятися тільки Всевишньому Господу. Але ті, хто не досить добре знайомий з Писаннями, або не вірять у них, схильні поклонятися різним матеріальним об’єктам.

     Ті, хто перебуває переважно у стані доброчинності, поклоняються, як правило, Господу. Ті ж, хто перебуває у стані пристрасті та невігластва, поклоняються демонам, наприклад, таким як Ленін, Сталін, Гітлер, Мао-Цзедун тощо. Вони обирають собі якусь могутню людину і поклоняються їй, як Богу. Поклоніння, пов’язане з духами померлих, з тваринами або з сексом виключно перебуває під впливом енергії невігластва.

491

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, монахи, а іноді і світські люди, накладають на себе різні обмеження, чи є у цьому якийсь сенс?

УЧИТЕЛЬ. Якщо це робиться з метою духовного удосконалення та просвітлення і без фанатизму, то такі аскези допускаються, однак, лише ті, які прописані у Священних Писаннях. Люди з нормальним складом розуму не повинні придумувати чогось свого, наприклад, монотонно молитися або бити поклони з ранку до вечора, надовго усамітнюватися від людей, бо це лише їхнє невігластво. Вони думають, що така пристрасть угодна Богу, тоді як насправді вона так само огидна Йому, як надмірна пристрасть до вина, жінок, грошей, матеріальних речей тощо.

492

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, нерідко політики, ув’язнені, громадські діячі та звичайні люди вдаються до такого методу впливу на інших, як голодування. Чи являється це аскезою?

УЧИТЕЛЬ. Голодування заради досягнення якоїсь житейської мети, і зокрема, з політичних міркувань, не згадується серед настанов Священних Писань. Священні Писання рекомендують піст заради духовного прогресу, а не заради досягнення якихось політичних, суспільних чи особистих цілей. Згідно з Біблією, Кораном, Ведами, люди, котрі практикують такі обмеження, безумовно являються демонами. Їхні дії протирічать Священним Писанням і не служать на благо іншим. По суті, такі люди керуються гордістю, помилковим его, похіттю та прив’язаністю до матеріальних задоволень.

     Такі дії викликають не лише збій в роботі органів тіла, утвореного з матеріальних елементів, але й непокоять Всевишнього Господа, який перебуває в тілі у вигляді Святого Духа.

     Демони іноді вважають, що таким чином вони можуть примусити своїх противників, наглядачів діяти у відповідності з їхніми бажаннями. Такі дії не схвалюються Всевишнім Господом і є образою для Нього, тому що робляться всупереч священних приписів.

Коментарі

Немає коментарів
Politiko – перша українська політична соціальна мережа, яка об'єднує політиків, експертів, журналістів, лідерів партій та виборців України в рамках одного співтовариства.

Записи по темі